Lezing: A Christmas Carol

Maandag 9 december 2019
Marinus den Oudsten
m.m.v. Annemike van der Meiden

Vertelling: A Christmas Carol
Het geboorteverhaal van Jezus is het meest bekende verhaal ter wereld. Maar ‘A Christmas Carol’ (1843) van Charles Dickens komt direct daarna op de tweede plaats.
Er zijn films van gemaakt en musicals. De Muppets, Donald Duck en Mickey Mouse hebben het op hun eigen wijze vorm gegeven.
Allemaal leuk en aardig, maar het echt ‘live’ meemaken is wel een heel bijzondere ervaring. En precies dàt biedt Marinus den Oudsten al vele jaren aan veel verschillende groepen.
Hij leest dit prachtige kerstverhaal van Dickens niet voor, hij laat het tot leven komen!
Luisterend naar hem word je meegenomen in een kille sfeer van onmenselijkheid en onrechtvaardigheid, de kou van een bekrompen menselijke geest met uiteindelijk een goed einde. 

Annemike van der Meiden leidt het ingekorte verhaal in met achtergrondinformatie over Charles Dickens en zijn tijd. 

Marinus den Oudsten woonde 2 jaar in Schotland en 5 jaar in Engeland.
Daar volgde hij een Speech & Drama opleiding waar hij leerde omgaan met teksten uit de Engelse literatuur: zoals het reciteren van poëzie, vertellen van verhalen en het spelen van toneel. Ook bracht hij een jaar door bij een toneelschool in Londen.
Hij heeft het verhaal over de hardvochtige vrek Ebenezer Scrooge inmiddels al vaak voorgedragen en vindt het iedere keer weer een feest dit te mogen doen.