Getekend en geschilderd

Ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan is er
een teken- en schilderwedstrijd uitgeschreven.

Er waren verrassend veel inzendingen voor de schilderwedstrijd ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van het kleine kerkje aan de Deventerstraat. Het kerkgebouw inspireerde de deelnemers aan de wedstrijd. Zowel het exterieur als het interieur kregen aandacht van de kunstenaars, in het bijzonder de glas-in-lood ramen.

De prijsuitreiking vond plaats op 9 september 2017. Die dag waren ter gelegenheid van open monumentendag alle ingezonden werken in het kerkje tentoongesteld in techniek variërend van textiele werkvormen tot experimentele fotografie en van acrylschilderijen tot aquarellen.

Bij de prijsuitreiking was de kleindochter van de architect G. W. van den Beld aanwezig, wat het geheel een speciaal tintje gaf.
De juryvoorzitter deelde mee dat de jury unaniem van mening was dat de hoofdprijs, de eerste prijs, moest worden toegekend aan Marjolein Menke die het interieur van de kerk schilderde. Haar persoonlijke impressie van het liturgisch centrum met doorvallend licht overtuigde door de heel eigen penseelvoering: licht en spelend met kleur. Een intiem schilderij met een meditatief karakter.
De tweede prijs werd toegekend aan Gerrie Noordijk. Zij maakte een aquarel van het exterieur van het kerkje en heeft zich daarbij laten leiden door de kleuren van de glas-in-loodramen. Een technisch knap werkstuk dat de toeschouwer tegemoet straalt.
Een patchwork tas verdiende de derde prijs. Riek Jaarsma kwam op de gedachte om een tas van stof te maken met lapjes in de vorm en de kleuren van een glas-in-loodraam. Heel origineel. De vrijzinnige geloofsgemeenschap kan terugkijken op een geslaagd initiatief.

(foto en tekst V@S)