Koninklijke onderscheiding

Bestuurslid Hans Berkhoff ontving koninklijke onderscheiding tijdens viering 80 jarig bestaan kerkje.

Op woensdag 12 juli 2017 heeft locoburgemeester Joop van Nuijs een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Hans Berkhoff uit Vaassen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg het bijbehorende prestigieuze lintje opgespeld door de locoburgemeester. De huldiging vond plaats tijdens  de viering van het 80-jarig bestaan van ’t Kerkje van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap in Vaassen. De plek waar hij al ruim 30 jaar actief is  als bestuurslid en penningmeester.

Zo verzorgt de 61-jarige heer Berkhoff de gehele administratie voor de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap. Sinds 1989 is hij bestuurslid van de Stichting Het Dorpshuis Vaassen. Deze stichting is eigenaar van het kerkgebouw en regelt ook de technische zaken van het Kerkje. Zo wist hij met succes verschillende fondsen aan te spreken voor financiële ondersteuning.

Zijn vrijwillige activiteiten hebben zich niet alleen beperkt tot de kerk; zo was hij 4 jaar bestuurslid en voorzitter van de lokale politieke partij Nieuwe Lijn. En voorzitter van de propagandacommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Als plaatsvervangend postcommandant bij de vrijwillige brandweer in Vaassen is hij 14 jaar een drijvende kracht geweest. Mede dankzij zijn inzet is de nieuwbouw van de huidige brandweerkazerne aan de Laan van Fasna gerealiseerd. Een traject dat met voorbereiding, aanbesteding en uitvoering diverse jaren in beslag heeft genomen.

“Hans Berkhoff wordt door zijn omgeving gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. En deze inspanning wordt beloond met een onderscheiding” memoreerde de locoburgemeester.

In de toespraak van Nel Bohré werd in herinnering gebracht dat dit als derde koninklijke onderscheiding binnen onze geloofsgemeenschap heel bijzonder is.

Dit zijn:
– 2003: voorzitter Eva Koops-Hazenberg
– 2011: secretaresse Nel Bohré
– 2017: penningmeester Hans Berkhoff

Eva Koops-Hazenberg
Nel Bohré