Kerstfeest onderweg

Terwijl het er buiten voorjaarsachtig uitziet, zit ik achter mijn bureau kerstboodschappen te schrijven. Terugkijkend op het afgelopen jaar, stel ik vast dat we een bewogen jaar achter de rug hebben. Het was het jaar van de vluchtelingen, die met vele honderdduizenden tegelijk ons werelddeel overspoelen en ik vraag me af: hoe vieren zij kerstfeest? In een noodopvang ergens in een Europees land of misschien nog wel aan de grens met Macedonië of Turkije omdat ze niet verder mogen reizen. De toelating wordt strenger vanwege de aanslagen in Parijs, aanslagen waarbij vele onschuldige slachtoffers vielen in een land dat toch best veel vluchtelingen opneemt.
En ik begrijp het, maar toch….

Als kleine geloofsgemeenschap proberen we midden in die wereld te staan. We proberen een open ruimte te zijn voor iedereen, die met ons op zoek zijn naar antwoorden op de grote en kleine vragen van het leven. We doen dat ook het komende jaar weer met films en lezingen, met de boekenmarkt, die afgelopen jaar zo’n groot succes was, en natuurlijk ontmoeten we elkaar tijdens vieringen op zondagmorgen.

Als mensen van onderweg proberen we in ons kerkje aan de Deventerstraat een pleisterplaats te zijn. Plek om bij te komen en op te ademen op onze tocht door het leven. Er te zijn voor elkaar en voor al die anderen, die een beroep op ons doen.

En zo gaan we op naar het einde van het jaar, maken we ons op voor het Kerstfeest dat we dit jaar vieren met als thema ‘de hemel raakt de aarde’. Wij luisteren naar het overbekende verhaal uit Lucas 2 en zingen over het licht dat in de wereld komt in de gedaante van een kind:

Stap voor stap en voet bij stuk zul jij verder komen,
tot de aarde met geluk vol begint te stromen.
Langzaam, zeker komt jouw tijd: alle wegen omgeleid.
wie vooraan wou staan zal dan achtergaan
en voortaan bovenaan zal de arme leven
en de toon aangeven.

Laten wij elkaar toewensen dat de momenten waarop wij elkaar en anderen ontmoeten, momenten zijn waarop de hemel even de aarde raakt.

Ik wens u allen goede dagen toe.
Marianne Visch – de Bruin

KERSTFEEST 2015
thema: ‘De hemel raakt de aarde’Kerst 2015 Gabriël

De engel Gabriël verschijnt aan Maria
en kondigt de geboorte van Jezus aan.

Fresco Sint-Werenfriduskerk
Zieuwent–Achterhoek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.